vineri, 26 februarie 2010

Ciulama din carne de pasare

Reteta pentru copii mai mari de 9 luni.

Ingrediente:
  •  500 gr carne de pasare (piept de pui),
  • o ceapa, 
  • un morcov,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr faina,
  • 100 ml lapte
  • sare,

 Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert impreuna cu ceapa si morcovul, curatate si spalate, taiate in bucati mari.
Separat se pregateste ciulamaua. Se pune untul intr-o cratita, se adauga faina dupa care se stinge cu lapte si zeama de carne (zeama în care au fiert pieptul de pui si legumele), amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase.
Se fierbe pana cand sosul capata consistenta unei smantani groase.
Se condimenteaza cu sare si se pun bucatile de carne (depinde de copil cat poate sa mestece singur).
Daca e mai lenes se poate toca carnea marunt.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...