miercuri, 3 martie 2010

Pui cu mere

Reteta pentru copii mai mari de 9 luni.
 
Ingrediente:

500 gr carne de pui,
500 gr mere,
25 ml ulei,
10 gr unt,
o lingurita faina,
1/2 legatura patrunjel,
sare.

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie bucatele. Se spala si se zvanta.
Se pune intr-o tigaie cu  untul sa se rumeneasca putin, dupa care adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba la foc domol.
Intre timp curatam merele de coaja, scoatem samburii si le taiem felii.
Cand carnea s-a fiert punem merele si o cana de apa.
Cojile de mere se fierb în putina apa, care se strecoara si se folosec pentru prepararea sosului.
Intr-o craticioara, punem untul, adaugam faina si stingem cu apa in care au fiert cojile de mar.
Adaugam acest sos peste carne si mai lasam sa dea in cateva clocote.
Se adauga patrunjelul tocat si este gata de servire.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...