marți, 11 mai 2010

Chec fara grasime

Reteta pentru copii mai mari de 7 luni.

Ingrediente pentru chec fără grăsime

4 buc oua,
250 g zahar,
200 g faina,
6 linguri apa,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
1 pliculet de zahar vanilat,
50 g stafide,
10 g unt.

 Mod de preparare:


Intr-un castron se bat galbenusurile cu apa pana se obtine o compozitie spumoasa.
Se adauga, treptat, zaharul si mirodeniile, batand tot timpul pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se adauga treptat faina, amestecand in continuare.
Se opresc 4 linguri de faina.
Separat, se bat albusurile spuma.
In castronul cu compozitia din galbenusuri si faina, se adauga alternativ, cate o lingura din albusul batut spuma si din faina pastrata, pana se incorporeaza intreaga cantitate de albus si faina.
Se tapeteaza o tava cu hartie de pergament unsa cu unt, se toarna o parte din compozitie, dupa care se adauga si stafidele date prin faina si se toarna si restul de compozitie.
Se introduce forma în cuptorul incins, lasandu-se la copt la foc iute - pana cand checul creste si incepe sa se crape în lung, dupa care i se reduce focul la potrivit si se mai lasa circa 40 min.
Cand checul este gata, se tine sa se raceasca 10 min in forma, apoi se rastoarna, se dezlipeste hartia si se pudreaza cu zahar farin.

Se serveste taiat în felii.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...