luni, 21 iunie 2010

Compot de caise

Rețetă pentru copii mai mari de 7 luni.

Ingrediente pentru compot de caise:

750 g caise,
500 ml apă,
1 pliculeț zahăr vanilat,
1 linguriță zeamă de lămâie,

Mod de preparare:


Se pun la fiert apa, zahărul vanilat și caisele fără sâmburi, tăiate în patru.
Se fierb la foc domol, 4-5 min, apoi compotul se dă la rece și se adaugă zeama de lămâie.



Sufleu de mere

Rețetă pentru copii mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru sufleu de mere:

500 g mere,
100 g zahar,
20 g unt,
1 pliculet zahar vanilat,
3 albusuri de ou,
optional frisca.


Mod de preparare:


Merele curatate de coaja, se taie in sferturi; se scoate miezul cu semintele, apoi se taie felii.
Se pun la foc continuu, pina scad, apoi se dau prin sita, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se tin la cald.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca, treptat, cu merele.
Se unge un vas cu unt, se pune compozitia si se da la cuptor, la foc moderat, cu 15 minute inainte de servire.
Se poate adauga frisca, batuta spuma.

miercuri, 2 iunie 2010

Batoane cu branza de vaci

Reteta pentru copii mai mari de 7 luni.

Ingrediente pentru batoane cu brânză de vaci


50 g branza de vaci,
50 g faina,
50 g unt,
50 g zahar pudra,
1/2 galbenus de ou,
un varf de cutit cu sare.


Mod de preparare:

Branza de vaci, foarte bine stoarsa, se trece prin sita, apoi se amesteca cu untul, zaharul, sarea si faina.
Se framanta bine.
Aluatul obtinut se lasa o ora la rece, apoi se intinde o foaie potrivit de subtire,din care se taie cu ruleta mici batoane.
Se ung batonasele cu galbenus de ou si se coc in cuptor fierbinte.

Cremă de vanilie

 Reteta pentru copii mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Cremă de vanilie

3 oua,
50 g zahar,
500 ml lapte,
1 pliculet zahar vanilat,
1 lingurita de unt.


Mod de preparare:

Se freaca bine ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga apoi, incet laptele fiert si racit, amestecand tot timpul.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin unt si se da la cuptor, unde se lasa pana se incheaga crema.
Se pune la rece, dupa care se taie în portii.

Compot de mere

Reteta pentru copii mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru compot de mere


1 kg mere,
600 ml apa,
150 g zahar,
1 pliculet zahar vanilat,
o lingurita zeama de lamaie.


Mod de preparare:

Merele se spala si se  curata de coaja, se taie in  patru, li se scoate casuta cu samburi, apoi se taie felii.
Intre timp, se pune pe foc apa, cu zaharul si zaharul vanilat si, cand dau in clocot, se adauga merele taiate;
se fierb sub capac, la foc mic.
Dupa ce au fiert, se adauga zeama de lamaie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...