luni, 30 iulie 2012

Chisel de fructe

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 7 luni.

Ingrediente pentru chisel de fructe

500 g fructe ca mere, prune, caise, pere, piersici, fragi, căpșuni, zmeură.
40 g zahăr,
20 g amidon (zeamil),
200 ml apă.

Mod de preparare:

Fructele alese se spală, cele mai tari se rad și se storc printr-un tifon.
Sucul obținut se pune la rece.
Restul fructelor rămase pe tifon se pun la fiert cu 200 ml apă.
Când încep să fiarbă se strecoară și în sucul rezultat adăugăm zahărul și amidonul desfăcut în puțină apă rece.
Se pune la fiert amestecând continuu, apoi se strecoară din nou și se amestecă cu sucul pus la frigider.
Se servește rece.  

!!! Fructe ca zmeură, căpșuni și fragi nu se dau copiilor alergici.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...