miercuri, 17 octombrie 2012

Budincă de cașcaval


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Budincă de cașcaval

150 g cașcaval,
50 g unt,
3 ouă,
200 ml lapte,
2 linguri făină,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu laptele rece.
Se pune pe foc și se amestecă constant.
Când s-a legat, se adaugă untul și se i-a de pe foc. 
Se amestecă bine până la omogenizare, după care se lasă la răcit.
Când s-a răcit se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Se adaugă și cașcavalul dat pe răzătoarea mică, apoi adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt.
Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 45-50 minute.
Se servește după 10 minute de când se scoate din cuptor.
Se poate servi cu smântână. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...