luni, 8 octombrie 2012

Chifteluțe cu mărar


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Chifteluțe cu mărar

250 g carne de vită,
3 felii de pâine albă,
1 lingură ceapă tocată,
1 linguriță morcov ras,
1 ou,
o lingură unt,
o legătură mărar,
250 ml suc de roșii,
sare.

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie în bucăți mai mici, se verifică de tendoane, oase sau zgânciuri și se dă prin mașina de tocat de 2 ori.
Pâinea se înmoaie în apă, după care se stoarce.
Morcovul se curăță de coajă, se spală și se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
Ceapa se curăță, se spală și toacă foarte mărunt.
Amestecăm carnea cu ceapa tocată, morcovul ras, pâinea și oul.
Se amestecă bine.
Se formează chifteluțe care se pun într-o tavă unsă cu unt și se dau la cuptor 30 minute.
Între timp dăm în clocot sucul de roșii, oprim focul și adăugăm mărarul tocat mărunt și un praf de sare.
Când chifteluțele sunt gata (prind o crustă aurie), se scot și se toarnă sosul de roșii peste ele și se mai dau la cuptor 15 minute.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...