luni, 29 octombrie 2012

Mâncărică de pui

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Mâncărică de pui

500 g piept de pui,
1 lingură cu unt,
1 ceapă mică,
un praf de sare,
1 gălbenuș de ou,
1 lingură cu smântână,
2-3 fire de pătrunjel.

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se taie bucățele mici și se pune la călit în unt.
Amestecăm din când în cînd să se călească uniform, apoi adăugăm 150 ml apă.
Curățăm și spălăm ceapa, după care se taie în două.
Adăugăm peste carne ceapa și lăsăm să fiarbă 30 min la foc mic.
Condimentăm cu puțină sare, după ce înlăturăm ceapa din cratiță.
Amestecăm gălbenușul cu smîntâna și se adaugă peste carne (focul trebuie să fie foarte mic altfel se poate tăia smântâna).
Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt deasupra.

joi, 18 octombrie 2012

Piure de mere cu brânză de vaci


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru Piure de mere cu brânză de vaci

1 măr mare,
50 g brânză de vaci,
o lingură zahăr.

Mod de preparare:

Mărul se spală și se curăță de coajă.
Se dă pe răzătoarea de sticlă sau plastic.
Se amestecă cu brânza de vaci și zahărul.
Se amestecă bine până devine o pastă omogenă.

PS: Se poate înlocui zahărul cu miere, numai după ce copilul face 1 an.

miercuri, 17 octombrie 2012

Budincă de cașcaval


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Budincă de cașcaval

150 g cașcaval,
50 g unt,
3 ouă,
200 ml lapte,
2 linguri făină,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu laptele rece.
Se pune pe foc și se amestecă constant.
Când s-a legat, se adaugă untul și se i-a de pe foc. 
Se amestecă bine până la omogenizare, după care se lasă la răcit.
Când s-a răcit se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Se adaugă și cașcavalul dat pe răzătoarea mică, apoi adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt.
Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 45-50 minute.
Se servește după 10 minute de când se scoate din cuptor.
Se poate servi cu smântână. 

miercuri, 10 octombrie 2012

Orez cu lapte

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru Orez cu lapte


200 g orez,
1 litru lapte,
coajă de lămâie,
o linguriță zahăr vanilat,
50 g zahăr,
50 g dulceață.

Mod de preparare:

Orezul se alege de eventualele impurități.
Se clătește cu apă și se pune în apă călduță pentru 20-30 minute.
Se scurge de apă.
Laptele se pune într-o cratiță pe foc, iar cănd începe să clocotească se adaugă orezul.
Se lasă la foc mic până scade, amestecând constant.
După ce oprim focul adăugăm zahărul, coajă de lămâie și zahăr vanilat.
Servim după ce se răcește cu dulceață deasupra. 

luni, 8 octombrie 2012

Chifteluțe cu mărar


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Chifteluțe cu mărar

250 g carne de vită,
3 felii de pâine albă,
1 lingură ceapă tocată,
1 linguriță morcov ras,
1 ou,
o lingură unt,
o legătură mărar,
250 ml suc de roșii,
sare.

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie în bucăți mai mici, se verifică de tendoane, oase sau zgânciuri și se dă prin mașina de tocat de 2 ori.
Pâinea se înmoaie în apă, după care se stoarce.
Morcovul se curăță de coajă, se spală și se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
Ceapa se curăță, se spală și toacă foarte mărunt.
Amestecăm carnea cu ceapa tocată, morcovul ras, pâinea și oul.
Se amestecă bine.
Se formează chifteluțe care se pun într-o tavă unsă cu unt și se dau la cuptor 30 minute.
Între timp dăm în clocot sucul de roșii, oprim focul și adăugăm mărarul tocat mărunt și un praf de sare.
Când chifteluțele sunt gata (prind o crustă aurie), se scot și se toarnă sosul de roșii peste ele și se mai dau la cuptor 15 minute.  

vineri, 5 octombrie 2012

Salată de crudități

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Salată de crudități

1 măr,
1 morcov,
3 frunze de salată verde,
1 linguriță zahăr,
1 linguriță ulei,
1 linguriță zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Morcovul și mărul se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoare.
Frunzele de salată verde se spală și se taie fideluță.
Se amestecă toate legumele într-un castron.
Se adaugă zahărul, uleiul și zeama de lămâie.
Se amestecă bine. 

joi, 4 octombrie 2012

Ou fiert tare

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.
Gălbenușul se poate da de la vârsta de 6 luni, albușul de la 1 an.

Ingrediente pentru Ou fiert tare

1 ou.

Mod de preparare:

Oul se pune într-o crăticioară cu apă rece și un praf de sare.
Se lasă să fiarbă 10 minute de când începe apa să clocotească.
După 10 minute se scoate, se ține câteva secunde în apă rece și se curăță de coajă.

miercuri, 3 octombrie 2012

Mere coapte

Rețetă recomandată pentru copii mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru Mere coapte

2 mere,
2 lingurițe zahăr.

Mod de preparare:

Merele se spală și se soate căsuța cu sâmburi.
Într-o crăticioară, ce se poate pune la cuptor, turnăm o cană cu apă.
Așezăm merele în tavă și umplem mijlocul cu zahăr ( o linguriță la măr).
Se dau la cuptor 30-40 minute.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...