miercuri, 21 noiembrie 2012

Salată de morcovi

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Salată de morcovi

250 g morcovi,
10 ml ulei,
10 ml oțet de mere cu miere,
un praf de sare,
pătrunjel verde tocat.

Mod de preaparare:

Se curăță morcovii, se spală și se dau pe răzătoarea mică.
Într-un castron se amestecă bine uleiul cu oțetul și sarea, apoi se adaugă peste morcovi.  
Adăugăm și o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt și amestecăm până la omogenizare. 

Cremă de cacao

Rețetă recomadată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Cremă de cacao,

2 gălbenușuri,
50 g cacao,
50 g zahăr,
500 ml lapte,
1 lingură unt,
frișcă pentru ornat.

Mod de preparare:

Se amestecă cacao cu 100 ml lapte.
Se trece printr-o strecurătoare și se adaugă în restul de lapte.
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul până obținem o spumă.
Se adaugă laptele cu cacao și se pune pe foc mic (de preferat în bain-marie).
Adăugăm untul și amestecăm bine cu telul.
Se lasă pe foc până se leagă bine.
Se răstoarnă într-un castron și se lasă să se răcească.
Se servește rece cu frișcă deasupra. 

marți, 20 noiembrie 2012

Brânză de vaci din lapte nefiert

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru Brânză de vaci din lapte nefiert

1 l lapte.

Mod de preparare:

Se pune laptele nefiert la prins.
Temperatura ar trebui să fie peste 20 grade C.
După ce s-a prins se pune la foc mic să-i grăbim coagularea.
Se strecoară printr-un tifon, pentru a obține brânza.
Se obține aprox. 100 g brânză.

miercuri, 14 noiembrie 2012

Supă de roșii cu orez

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Supă de roșii cu orez

1 morcov,
1 ceapă,
1 litru apă,
2 roșii mari coapte,
50 g orez,
o lingură ulei,
o lingură pătrunjel tocat,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Se curăță ceapa și morcovul și se taie în bucăți mari.
Se pun la fiert pentru 15 minute în 1 litru apă.
După 15 minute, scoatem ceapa și morcovul (eventual se strecoară supa în alt vas).
Alegem orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert în supa strecurată.
Roșiile se fierb separat pentru 10 minute în puțină apă cu un praf de sare.
Când sunt gata se trec prin sită.
Când orezul a fiert, adăugăm roșiile trecute prin sită, uleiul și un praf de sare.
Mai lăsăm să dea câteva clocote.
Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt. 

luni, 5 noiembrie 2012

Piure de cartofi copti


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru Piure de cartofi copti

500 g cartofi,
150 ml lapte,
15 g unt,
un praf de sare,
un praf de zahăr.

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine de pământ, in mai multe ape.
Se pun într-o tavă termorezistentă și se pun în cuptor.
Se  verifică cu o furculiță - dacă aceasta intră ușor înseamnă că sunt gata.
Se scot și se lasă un pic să se răcească.
Se curăță de coajă și se pasează bine cu o furculiță, după care se trec printr-o sită.
Se adaugă laptele cald, untul, sarea și zahărul.
Se amestecă bine până obținem o spumă. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...