luni, 21 octombrie 2013

Supă de dovlecei

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 7 luni.

Ingrediente pentru Supă de dovlecei

1 dovlecel
1 morcov
1/2 rădăcină păstârnac
1 ceapă
1 lingură orez
1 lingură unt
1 litru apă
2 linguri smântână
1/2 legătură pătrunjel
sare

Mod de preparare:

Morcovul, ceapa și păstârnacul curățate, spălate și tăiate cubulețe se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
După 15 minute de fiert, strecurăm supa.
Supa se pune din nou la fiert.
Adăugăm în supă dovlecelul curățat de coajă și tăiat în felii de aprox. 1/2 cm, astfel nu se vor sfărâma.
Adăugăm orezul spălat și lăsăm la fiert 15 minute.
Adăugăm untul și mai lăsăm 1-2 minute, după care condimentăm cu sare și oprim focul.
Adăugăm smântâna și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...