luni, 11 noiembrie 2013

Ouă cleioase

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ouăle cleioase au albușul bine închegat iar gălbenușul este pe jumătate fiert.

Ingrediente pentru Ouă cleioase

ouă
apă.

Mod de preparare:

Varianta I:
Se pune un vas cu apă pe foc.
Când apa fierbe, se adaugă ouăle, se ia vasul de pe foc și se acoperă pentru 8 minute.

Varianta II:
Se pune un vas cu apă pe foc.
Când apa fierbe, se adaugă ouăle și se lasă să fiarbă pentru 4 minute (dacă doriți un albuș moale) sau 6 minute (dacă doriți un albuș tare).

Varianta III:
Se pun ouăle în apă rece într-un vas.
Se pune vasul pe foc, când apa începe să fiarbă, se stinge focul și se lasă ouăle în apă 4 minute.

În toate cele 3 variante, după terminarea timpului recomandat ouăle se pun imediat în apă rece pentru a opri coagularea.  

Se servesc simple cu un praf de sare, cu sos bechamel sau sos de roșii. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...