marți, 26 noiembrie 2013

Omletă cu spanac

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Omletă cu spanac

200 g spanac
2 ouă
o lingură unt
un praf de sare.

Mod de preparare:

Spanacul cu curăță, se spală și se rupe în fâșii.
Punem o cratiță cu apă rece pe foc, în care adăugăm și un praf de sare.
Când apa clocotește, adăugăm spanacul și oprim focul.
După maxim 1 minut se scurge bine de apă.
Se pune untul într-o tigaie  pe foc (de preferat tigaie ceramică), adăugăm spanacul și ouăle bătute.
Se pune capac și se lasă la foc potrivit până se încheagă.
Se servește călduță.

luni, 25 noiembrie 2013

Sos de iaurt

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 6 luni.

Ingrediente pentru Sos de iaurt:

200 g iaurt,
o lingură ulei de măsline
o lingură făină
o lingură mărar proaspăt tocat
sare.

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu 2-3 linguri de apă rece și amestecăm bine.
Adăugăm uleiul, iaurtul și sarea.
Batem compoziția bine cu un tel și o punem pe foc 2-3 minute amestecând bine.
La sfârșit adăugăm și mărarul proaspăt tocat cât mai fin. 

vineri, 22 noiembrie 2013

Perișoare fierte în supă

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Perișoare fierte în supă:

300 g carne de vită
300 ml supă de carne strecurată
o lingură mărar proaspăt tocat
o lingură pătrunjel verde tocat
o lingură zeamă de lămâie
1 ou

Mod de preparare:

Trecem carnea de vită prin mașina de tocat de 2 ori.
Se condimentează cu puțină sare și cu verdeața proaspăt tocată.
Se adaugă oul și zeama de lămâie și se amestecă până la omogenizare.
Se formează perișoare cu mâna udă ce se fierb în supa de carne.
Se pot servi  cu supa în care au fiert sau cu diferite sosuri. 

joi, 21 noiembrie 2013

Șodou de portocale

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.


Ingrediente pentru Șodou de portocale:


o portocală
4 ouă
50 g zahăr pudră
500 ml lapte

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert.
Coaja și sucul de la o portocală se amestecă cu cele 4 ouă și zahărul pudră.
Cu un tel, se bat bine până obținem o spumă.
Adăugăm laptele fierbinte, punem pe foc și amestecăm incontinuu până compoziția se îngroașă.
Se servește cald. 

joi, 14 noiembrie 2013

Salată de morcov, țelină și măr

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Salată de morcov, țelină și măr

1 parte țelină,
2 părți măr,
3 părți morcov

Mărul, țelina și morcovul se curăță, se spală și se dau pe răzătoare.
Amestecăm legumele imediat cu maioneza de brânză de vaci pregătită din timp și dăm totul la rece pentru  minim 15 minute. 

marți, 12 noiembrie 2013

Maioneză de brânză de vaci


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Maioneză de brânză de vaci

1 gălbenuș de ou
100 ml lapte
50 ml ulei
10 ml zeamă de lămâie
un praf de sare
200 g brânză de vaci

Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu laptele și cu gălbenușul de ou.
Adăugăm treptat zeama de lămâie și uleiul, amestecând continuu.
Condimentăm cu puțină sare.

Minunată la salate!

luni, 11 noiembrie 2013

Ouă cleioase

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ouăle cleioase au albușul bine închegat iar gălbenușul este pe jumătate fiert.

Ingrediente pentru Ouă cleioase

ouă
apă.

Mod de preparare:

Varianta I:
Se pune un vas cu apă pe foc.
Când apa fierbe, se adaugă ouăle, se ia vasul de pe foc și se acoperă pentru 8 minute.

Varianta II:
Se pune un vas cu apă pe foc.
Când apa fierbe, se adaugă ouăle și se lasă să fiarbă pentru 4 minute (dacă doriți un albuș moale) sau 6 minute (dacă doriți un albuș tare).

Varianta III:
Se pun ouăle în apă rece într-un vas.
Se pune vasul pe foc, când apa începe să fiarbă, se stinge focul și se lasă ouăle în apă 4 minute.

În toate cele 3 variante, după terminarea timpului recomandat ouăle se pun imediat în apă rece pentru a opri coagularea.  

Se servesc simple cu un praf de sare, cu sos bechamel sau sos de roșii. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...