miercuri, 30 aprilie 2014

Musaca de dovlecei cu carne

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.


Ingrediente pentru Musaca de dovlecei cu carne

200 g carne de vită sau vițel
1 morcov
1 ceapă
500 g dovlecei
300 g roșii
mărar
sare

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert în apă rece cu un morcov și o ceapă pentru 30 minute de când începe apa să fiarbă.
Adunăm spuma formată.
În altă oală punem apă la fiert cu un praf de sare.
Tăiem dovleceii felii.
Când apa clocotește se oprește focul și se opăresc feliile de dovlecei.
Se scot și se lasă la scurs într-o sită.
Când carnea a fiert, se dă prin mașina de tocat împreună cu morcovul și ceapa.
Adăugăm și mărar verde proaspăt tocat și condimentăm cu sare.
Într-un vas termorezistent uns cu ulei sau unt punem straturi alternative de dovlecei și carne tocată.
Deasupra punem felii subțiri de roșii și turnăm supa în care am fiert carnea.
Adăugăm și o lingură cu ulei și dăm la cuptor pentru 1 oră.
Se poate servi cu smântână. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...