miercuri, 12 mai 2010

Budinca de gris cu mere

Reteta penru copii mai mari de 9 luni.

Ingrediente Budinca de gris cu mere


250 g mere,
50 g zahar,
25 g unt,
250 ml lapte,
15 g gris,
2 oua,
1 pliculet zahar vanilat.
un varf cutit sare.


Mod de preparare:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie in felii.
Intr-o cratita se pun untul si zaharul asezat intr-un strat uniform si, deasupra, feliile de mere.
Se da la cuptor la  foc potrivit.
Dupa ~15 min, cand zaharul s-a caramelizat, se scoate cratita din cuptor si se lasa la o parte.
In acest timp se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat si sarea.
Cand laptele da in clocot, se adauga grisul „in ploaie", amestecand mereu.
Dupa ce grisul a fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale, puse unul cate unul, batand bine, ca sa se omogenizeze compozitia.
Aceasta se toarna peste mere introducand din nou cratita la cuptor, la foc potrivit, 30-35 min, pana cand budinca se rumeneste.
Se rastoarna pe un platou si se serveste rece.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...