vineri, 31 octombrie 2014

Pesmet cu lapte

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 4 luni.


Ingrediente pentru Pesmet cu lapte

200 ml lapte
20 g pesmet

Mod de preparare:

Varianta 1.
Folosim pesmet din pâine albă.
Se pun felii de pâine (de preferat pâine veche de 1-2 zile) în cuptorul încins pentru 1-2 minute pe fiecare parte.
Când se răcește pâinea se dă prin mașina de tocat sau robot de bucătărie, apoi se cerne.
Amestecăm pesmetul cu 2-3 linguri de lapte.
Restul de lapte se pune la fiert.
Când începe să clocotească, se adaugă pesmetul, un praf de sare și se amestecă energic cu un tel.
Se poate adăuga și o lingură cu zahăr - în cazul în care se dorește dulce.
Se lasă pe foc 5-7 minute, amestecând încontinuu.
 
Varianta 2.
Folosim pesmet din biscuiți.
Se pisează biscuiții și se cern.
Se pune laptele la fiert, iar în momentul în care laptele clocotește, se adaugă pesmetul de biscuiți și se amestecă cu un tel încontinuu pentru aprox. 2 minute. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...