joi, 9 octombrie 2014

Ruladă cu carne tocată

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Ruladă cu carne tocată

400 g carne de vită
1 felie pâine
1 cartof
1 morcov
1 ceapă
1 ou
1 legătură mărar
sare
ulei


Mod de preparare:

Ceapa și morcovul se curăță, se toacă mărunt și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare - apa să depășească legumele cu 2 cm.
Se lasă la fiert pentru 10 minute, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță, fie se trec prin sită.
Cartoful se curăță, se spală.
Carnea, pâinea și cartoful crud se trec prin mașina de tocat.
Adăugăm ceapa și morcovul, oul, mărarul tocat mărunt și un praf de sare.
Amestecăm bine.
Se dă formă de ruladă cu mâinile unse bine cu ulei.
Se așează într-o tavă, se adaugă apă (2 căni) și se dă la cuptor pentru 45-50 minute.
Cu 10 minute înainte de a fi scoasă se mai poate unge cu puțin ulei.
Se poate servi cu legume fierte și/sau sos de mere.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...