joi, 16 august 2012

Cremă de zahăr ars


Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.

Ingrediente pentru Cremă de zahăr ars

1 litru lapte,
8 ouă,
2 plicuri zahăr vanilat (baton vanilie),
200 g zahăr.

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele în care dizolvăm zahărul vanilat.
Se oprește focul și se lasă să se mai răcească.
Se pune la ars 50 g zahăr într-o cratiță ce poate fi dată și la cuptor.
Când zahărul s-a topit, se mișcă cratița în așa fel încât zahărul topit să ajungă și pe pereții laterali ai cratiței.
Se bat bine ouăle cu restul de zahăr (150 g) și se adaugă treptat laptele călduț.
Compoziția se pune în cratița tapetată cu zahăr ars și se dă la cuptor pentru aprox. 1 oră.
Se lasă să se răcească în cratiță, după care se răstoarnă pe o farfurie. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...