joi, 31 ianuarie 2013

Budincă de portocale

Rețetă bebeluși mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Budincă de portocale

1 portocală mare,
2 ouă,
500 ml lapte,
100 g zahăr,
100 g făină,
100 g unt.

Mod de preparare:

Fierbem laptele împreună cu coaja de la portocală.
Topim untul într-o crăticioară.
Se adaugă făina și se amestecă continuu.
Apoi se toarnă laptele strecurat (îndepărtăm coaja de portocale).
Se amestecă bine până se îngroașă.
Se oprește focul și adăugăm zahărul și cele 2 gălbenușuri.
Amestecăm bine după fiecare.
La sfârșit adăugăm cele 2 albușuri bătute spumă.
Ungem cu unt o tavă termorezistentă și o tapetăm cu felii subțiri de portocală.
Turnăm deasupra compoziția și se dă la cuptor în bain marie pentru 40-50 minute la foc potrivit.
Se poate servi cu frișcă. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...