miercuri, 16 ianuarie 2013

Supă cremă de curcan

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Supă cremă de curcan

200 g piept de curcan,
1 ceapă,
1 morcov,
1 cartof,
1 dovlecel mic,
1 linguriță ulei,
un praf de sare,
1 linguriță zeamă de lămâie,
pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Se spală carnea, se taie cubulețe și se pune la fiert.
Se dă în clocot 1-2 minute, apoi se strecoară apa.
Se adaugă peste carne, legumele curățate și tocate bucăți mari, se acoperă cu apă și se pune la fiert.
Se pun la fiert pentru 15 minute.
Se adaugă puțin ulei, zeama de lămâie și un praf de sare.
Se strecoară supa.
Se pasează legumele și carnea.
Se adaugă câte puțin din supă, în funcție de consistența dorită.
Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...