Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.
Ingrediente pentru Budincă de clătite
500 g legume fierte
2 ouă
3 linguri brânză de vaci
3 linguri smântână
3 linguri suc de roșii
1 lingură mărar verde tocat
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 lingură unt
Mod de preparare:
Se pot folosi legume la alegere sau combinate ca morcovi, dovlecei, mazăre, fasole păstăi etc.
Legumele curățate, tăiate cubulețe se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
Când sunt fierte, se pun la scurs și se lasă la răcit.
Se prepară foile de clătite ca în rețeta de aici.
Batem bine cele 2 ouă cu un tel sau o furculiță, adăugăm smântâna, brânza de vaci și legumele.
Amestecăm bine.
Într-o formă unsă cu unt aranjăm clătitele umplute cu amestecul de legume.
Stropim cu sucul de roșii și se dă budinca la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade C.
Se servește cu smântână și verdeață verde tocată.