marți, 2 septembrie 2014

Dovlecei la cuptor

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Dovlecei la cuptor

2 dovlecei mici
sare
2 roșii
2 căței de usturoi
1/2 legătură mărar
25 g unt
50 g cașcaval

Mod de preparare:

Curățăm dovleceii de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari.
Se presară puțină sare și se lasă 5 minute, după care se scurg bine de zeama lăsată.
Într-o cratiță ce poate fi dată ulterior la cuptor, topim untul, adăugăm dovleceii, usturoiul tocat mărunt și mărarul tocat.
Amestecăm bine și lăsăm la foc mic max. 5 minute.
Curățăm roșiile de coajă și le tăiem felii.
Se aranjează deasupra dovleceilor rași.
Deasupra roșiilor punem cașcaval ras și dăm la cuptor - încins în prealabil pentru 20 minute. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...