miercuri, 12 noiembrie 2014

Spanac gratinat

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.


Ingrediente pentru Spanac gratinat

500 g spanac proaspăt
100 g paste (spaghete, tăiței, fusilli, etc.)
100 ml lapte
50 g unt
1 lingură făină
100 g cașcaval

Mod de preparare:

Curățăm și spălăm spanacul frunză cu frunză.
Se pune apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe apa să clocotească, adăugăm spanacul și se opărește pentru maxim 1 minut.
Se lasă la scurs.
Punem untul la topit într-o tigaie, adăugăm făina și stingem cu laptele.
Amestecăm bine cu un tel până la legarea acestuia.
Se fierb pastele conform instrucțiunilor după ambalaj. Dacă se pot folosi paste făcute în casă ar fi cel mai bine.
Se amestecă pastele cu spanacul și sosul alb.
Se răstoarnă într-un vas termorezistent uns cu unt.
Se presară cașcaval deasupra și se dă la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 30 minute.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...