Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.
Ouăle cleioase au albușul bine închegat iar gălbenușul este pe jumătate fiert.
Ingrediente pentru Ouă cleioase
ouă
apă.
Mod de preparare:
Varianta I:
Se pune un vas cu apă pe foc.
Când apa fierbe, se adaugă ouăle, se ia vasul de pe foc și se acoperă pentru 8 minute.
Varianta II:
Se pune un vas cu apă pe foc.
Când apa fierbe, se adaugă ouăle și se lasă să fiarbă pentru 4 minute (dacă doriți un albuș moale) sau 6 minute (dacă doriți un albuș tare).
Varianta III:
Se pun ouăle în apă rece într-un vas.
Se pune vasul pe foc, când apa începe să fiarbă, se stinge focul și se lasă ouăle în apă 4 minute.
În toate cele 3 variante, după terminarea timpului recomandat ouăle se pun imediat în apă rece pentru a opri coagularea.
Se servesc simple cu un praf de sare, cu sos bechamel sau sos de roșii.