joi, 20 martie 2014

Cornulețe din brânză de vaci

Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.

Ingrediente pentru Cornulețe din brânză de vaci

200 g brânză de vaci
100 g unt
250 g făină
3 gălbenușuri
1 lingură zeamă lămâie
1 praf de sare
1 linguriță esență vanilie
gem sau marmeladă

Mod de preparare:

Amestecăm untul moale (ținut la temperatura camerei) cu brânza de vaci scursă și trecută printr-o sită, sarea, esența vanilie, gălbenușurile și zeama de lămâie.
Adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare.
Aluatul se dă la frigider pentru minim 1 oră.
Facem biluțe de 3 cm, se întind ușor, fie cu un sucitor, fie cu degetele, punem gem la mijloc, apoi rulăm și dăm forma unui cornuleț.
Se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se coc la 180 grade C pentru 15-20 minute.
Se trec prin zahăr pudră după ce s-au răcit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...