Budincă de orez cu banane

 Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.


Ingrediente pentru Budincă de orez cu banane


 
50 g orez  cu bob rotund
250 ml  lapte  de cocos /migdale 
1 banană bine coaptă
1 linguriță de unt 
1 praf de scorțișoară  
 

Mod de preparare Budincă de orez cu banane

Se spală bine orezul și se pune la fiert în apă/lapte, la foc mic.
Se fierbe până când devine foarte moale și cremos (aproximativ 20-30 de minute).
Se pasează banana  cu blenderul până devine piure fin.
Când orezul este fiert și a absorbit lichidul, oprește focul și lasă-l puțin să se răcorească.
Se amestecă orezul cu banana pasată și, după preferință se adaugă puțin unt  pentru un plus de gust.
Se adăugă un praf fin de scorțișoară.
Se servește budinca călduță sau la temperatura camerei.


Sursa foto: AI