Rețetă recomandată copiilor mai mari de 9 luni.
Ingrediente pentru Budincă de orez cu banane
250 ml lapte de cocos /migdale
1 banană bine coaptă
1 linguriță de unt
1 praf de scorțișoară
Mod de preparare Budincă de orez cu banane
Se spală bine orezul și se pune la fiert în apă/lapte, la foc mic.
Se fierbe până când devine foarte moale și cremos (aproximativ 20-30 de minute).
Se pasează banana cu blenderul până devine piure fin.
Când orezul este fiert și a absorbit lichidul, oprește focul și lasă-l puțin să se răcorească.
Se amestecă orezul cu banana pasată și, după preferință se adaugă puțin unt pentru un plus de gust.
Se adăugă un praf fin de scorțișoară.
Se servește budinca călduță sau la temperatura camerei.
Se pasează banana cu blenderul până devine piure fin.
Când orezul este fiert și a absorbit lichidul, oprește focul și lasă-l puțin să se răcorească.
Se amestecă orezul cu banana pasată și, după preferință se adaugă puțin unt pentru un plus de gust.
Se adăugă un praf fin de scorțișoară.
Se servește budinca călduță sau la temperatura camerei.
Sursa foto: AI
