Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.
Ingrediente pentru Găluște cu spanac
150 g brânză de vaci
1 ou
3-4 linguri griș (poți ajusta cantitatea dacă e prea moale compoziția)
2 linguri parmezan ras (opțional)
1 praf de sare
1 vîrf cuțit nucșoară - opțional
1 lingură de unt (pentru servire)
Se fierbe spanacul 1-2 minute în apă cu un praf de sare, apoi se scurge și se toacă mărunt (sau se pune în blender pentru o textură fină).
Într-un bol, se amestecă spanacul tocat cu brânza, oul, grișul, parmezanul și eventual un vârf de cuțit de nucșoară.
1 lingură de unt (pentru servire)
Mod de preparare Găluște cu spanac
Se fierbe spanacul 1-2 minute în apă cu un praf de sare, apoi se scurge și se toacă mărunt (sau se pune în blender pentru o textură fină).
Într-un bol, se amestecă spanacul tocat cu brânza, oul, grișul, parmezanul și eventual un vârf de cuțit de nucșoară.
Se lasă compoziția 10-15 minute să se odihnească – grișul se va umfla și va lega mai bine.
Cu mâinile umezite sau cu o lingură, se formează găluște mici, de mărimea unei nuci.
Cu mâinile umezite sau cu o lingură, se formează găluște mici, de mărimea unei nuci.
Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă puțin griș.
Se fierbe apă într-o oală largă, și se adaugă un praf de sare.
Se fierbe apă într-o oală largă, și se adaugă un praf de sare.
Se pun găluștele și se fierb 7-8 minute, până se ridică la suprafață și devin ferme.
Se scot cu o spumieră pe o farfurie.
Se scot cu o spumieră pe o farfurie.
Se servesc calde, cu puțin unt deasupra
- cu un sos simplu de brânză, rețeta aici.
- cu sos de iaurt rețeta aici.
- cu piure cartofi copți, rețeta aici.
- cu sos de iaurt rețeta aici.
- cu piure cartofi copți, rețeta aici.
- cu piure de morcov, rețta aici.
- cu rasol din carne de vaca sau de pasare, rețeta aici.
Sursa foto: AI