Găluște cu spanac

 Rețetă recomandată copiilor mai mari de 1 an.



Ingrediente pentru Găluște cu spanac


 
200 g spanac proaspăt (sau 100 g spanac congelat, bine scurs)
150 g brânză de vaci  
1 ou  
3-4  linguri griș (poți ajusta cantitatea dacă e prea moale compoziția)
2 linguri parmezan ras (opțional)
1 praf de sare  
1 vîrf cuțit nucșoară - opțional
1 lingură de unt (pentru servire)
 

Mod de preparare Găluște cu spanac

 
Se fierbe spanacul 1-2 minute în apă cu un praf de sare, apoi se scurge și se toacă mărunt (sau se pune în blender pentru o textură fină).
 
Într-un bol, se amestecă spanacul tocat cu brânza, oul, grișul, parmezanul și eventual un vârf de cuțit de nucșoară. 
Se lasă compoziția 10-15 minute să se odihnească – grișul se va umfla și va lega mai bine.
 
Cu mâinile umezite sau cu o lingură, se formează găluște mici, de mărimea unei nuci. 
Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă puțin griș.
 
Se fierbe apă într-o oală largă, și se adaugă un praf de sare. 
Se pun găluștele și se fierb 7-8 minute, până se ridică la suprafață și devin ferme.
 
Se scot cu o spumieră pe o farfurie.

Se servesc calde, cu puțin unt deasupra 
- cu un sos simplu de brânză, rețeta aici.
- cu sos de iaurt  rețeta aici.
- cu piure cartofi copți, rețeta aici.
- cu piure de morcov, rețta aici.
- cu piure de cartofi. rețeta aici.
- cu friptură înăbușită de mânzat, rețeta aici.
- cu rasol din carne de vaca sau de pasare, rețeta aici.


Sursa foto: AI